Thursday, December 22, 2011

We made videos!! Indeed.

   Hai semua, i'm not sure korang tau pasal ni but I made youtube channel since a year and a half ago. Dulu-dulu sangat suka tengok video 'how to' look like this like that sebab dulu memang peberet pergi dinner makeup tak-nak-kalah-kau. So lepas tu kite excited nak buat video nak share macam-macam pasal makeup,beauty,sale and promotions and stuffs. 
  Well sekarang beauty community on youtube dah makin berkembang. Exspecially makin bertambah #makeupguru. Diorang buat macam2 jenis tutorial yang awesome and fun to watch. So today I will share with you my favoritas Malaysian's beaty gurus yang kite kenal dalam youtube. Enjoyy! ;)

1. Newrulefarah
Kak farah is like the awesome and the closest kakak that I ever meet on YT of course. Dia sangat-sangat baik and I love watching her haul videos sebab dia always ada produk baru yang die nak share. Interesting makeup collection kan? Oh nak call die sekarang. Rinduuuuuuuu!!!! ;)

2. shafinatul

Kak fyna also one of my closest youtube friend. Kiteorang selalu tweeted each other. Oh she has amazing hijab tutorials ever!!! And she is pretty tho. ;)

3. bungayumichi 
Ok sape tak kenal bunga. hehe. the pernah featured once in akhbar Kosmo! Terus subscribe. Dia punya tutorial memang outta box. memang berani mati. Very interesting channel. ;)

4. Little Love Always
Oh die sangat cute. Makeup dia always berinspired. Vampire,Selena Gomez,Kawaii semua ada. ;)

5. Zoezauyah
Aww die cute. hehe. Channel die macam-macam ade. makeup tuto,hijab tuto. Semua ada. 

So ni antara my favoritas #beautyguru on YT. Actually ramai lagi kt YT tu. Tak larat la nak pos semua.

Oh kalau pergi channel diorang don't forget to tell that I send you to them. Kalau korang gila makeup jangan  lupa la subscribe atau melanggan diorang and my channel.

Follow my Twitter: http://www.twitter.com/SitiNurizzati
Kiss & hug. ;)
Izzati

P/s: Siapa2 yang mengajar ape-ape tak kire la ajar ape-ape pun memang kite panggil guru. So kalau korang pernah ajar Calculus dekat member korang pun korang dah dipanggil guru. ;)

Sunday, December 18, 2011

LOL!

Click on image.
Cara nak baca blog ni senang je. ADE,TAKDE(repeat 20x sampai korang muntah)

Kiss & hug. ;)

Birthday Kembar! Nov 29,2011

Tanggal 29 Novembe hari tu genap umur kembar 5 tahun. Fuhh. Memang geram Makin besar makin nakal. So kite hidangkan pics jela yawww~ Enjouyyysss.

Hak ni memang sebijik kak jaja die. Asal nakal sonang je nak ugut. ADIK TAK PAYAH MAKEUP! *baik terus. hoho.



*gulp! Handmade. Ohh lemah iman.






 ni peberet! 



Senang je nak cari kak jaja ni. memang hadap kek tu sesorang. ^^"




Kiss & hug. ;)
Izzati

Tutorial: Cat/Winged Eyeliner

Selamat sore! Sore tu petang ke malam? Haha. Dah lupa dah. Pagi tadi kite ade buat video tutorial macam mana nak dapat almost perfect cat/winged eyeliner. Kat Malaysia ni, daripada kite punya observation la. Based on my campus environment obviously, diorang ramai tak pakai eyeshadow pergi kelas atau hang out. Tapi eyeliner WAJIB
Teringat masa my 2nd years of my diploma dapat senior ni memang kelakar habis. Kalau tak pakai eyeliner pergi kelas,die boleh sasau and tak fokus masa dalam kelas. Dahsyat pengaruh eyeliner ni. So based on my observation jugak, cat eyeliner is oner of the most wearable sekali kat dalam kampus. So ramai jugak yang mengadu macam mana kite pakai supaya wing tu tak nampak terkontang kanting atau tergantung. So macam ni lah. Dalam gambar ni hasilnye. Processnye will be up soon. Sebab size besar sangat nak kena convert dulu. Harap sabar ye. In the moment,enjoy the pics first. ;)






Products used:
Face: BB Cream from Skin79
Silkygirl Blusher in Nectar Blush

Eyes: Essence You Rock! Eyeshadow base
MAC e/s in Jest
Inglot e/s in #344
MAC fluidline in Balcktrack
Maybelliner Super Film mascara
Clinique bottom lashes mascara

Izzati
Kiss & hug. ;)
P/s: Ingat nak buat review BB Cream tadi sekali dah nak habis. ;p 
Saturday, December 17, 2011

Review: My Favorite Biore Products!

Ok hari ni kite nak share produk biore yang paling kite suka and always repurchase. ;)
Produk-produk yang ade dalam gambar ni yang kite tengah guna sekarang. Macam yang korang boleh tengok,memang dah gile sangat dah dengan Biore ni dari dulu lagi. First sekali produk yang kite will always repurchase is Biore towellete makeup remover atau makeup wipes tu. Terbaik! Memang tanggal makeup macam ni je! *petik jari eceh. Mascara yang paling degil pun boleh tanggal. 

Second, Biore Pore Packs. Itu memang wajib lah. Belum sempat habis pun dah sambar sekotak. My major problem is large pores and blackheads. Memang annoying sangat. Selalunye orang oily-skin memang selalu dapat masalah ni. Kite pun tak terkecuali ok! Sekarang ni Diorang dah keluar dengan macam-macam jenis bau which good bile die dah melekat dekat hidung tu takde lah muka tension je macam alien. So yang kite dah cuba macam gambar kat atas ni perisa LIMAU GEDANG (serius tak tahu dalam bahasa inggeris ape nama buah ni. Citrus?) dengan bau campuran yang tinggal satu je lagi nak habis. So konklusi? Bila tanggal je die,blackheads are completely gone! Very good!!

Selain makeup wipes yang dah nak habis tu. -_-" Kite juga dah try oil makeup remover tu. ha separuh dah. Yang bestnye,dia tanggalkan makeup even muka kite basah. Dah macam pencuci muka an? Haha. Yang paling osem nak tanggalkan die just bilas je dengan air. Lepas tu lap je dengan tuala. Memang takde langsung rasa berminyak! Nadaaaa!!!

Oh lupa. Kite try yang charcoal jugak yang warna hitam tu. Fungsi sama je. Tapi yang tak bestnye,asal cabut je dengan gam-gam itam tu sekali tertinggal dekat hidung. NOT COOL!


Last sekali,pencuci muka Biore. Buat masa sekarang ni,ni lah pencuci muka kite yang kita pakai. Dulu kulit kite jarang sangat lah breaks out. Tapi semenjak praktikal awal tahun lepas. Selalu sangat lebih-lebih lagi bahagian dahi dan kening. Pencuci ni ada untuk oily skin punya tapi kite pilih Acne Clear sebab formulation die yang ada salicylic acid yang bagus untuk prevent jerawat and its oil free. Markah? 3.5/5 sebab my skin still breaks out and bermiyak.
So produk Biore ape yang korang suka? Moh le share. Thanks for reading.
Kiss & hug. ;)
Izzati


P/s: Semalam beli Innershine Pati Prune dengan Berri ni. 2 in 1. Ha ingat cantik kena jaga luaran je ke? Dalaman pun kena. Lagi-lagi hati tu ye. ;) Korang dah cuba? Bagus tak? Ce share sikit.

Next review: BB Cream from skin79. ^^
Thursday, December 15, 2011

Review: Maybelline Baby Lips in Soothing Cherry

   Hi semua,ok hari ni kite nak buat review salah satu kite punya favorite lipbalm buat masa ni. Maybelline Baby Lips lipbalm in soothing cherry.

 First packaging die. Color combination die unik. Hijau dengan color peach. Cute. 

Tapi kite tak suka die punya cap yang tutup ngam-ngam je dengan lipbalm tu sebab kalau nak cepat kadang-kadang tutup tu boleh terjatuh atau terpenyek lipbalm tu. #notcool!


Dia macam lipbalm biasa. Tapi die bukan tinted lah. Atau yang ade color-color sikit tu.




SWATCHES:
Bare Lips

With flash

Without flash

OVERALL:
~Sangat moisturising!!!
~Oh die punya bau sangat-sangat best! Tak tahu nak describe bau mcm mana.
~Ada rasa fresh macam mint.
~Repurchase? Absolutely. Nanti nak try yang lain-lain punya perisa.
~Available dekat Watsons & Guardian.
~HARGA: RM 10.90

Kiss & hug. ;)
Izzati
P/s: Next review produk Biore. ;)

Tips: Makeup Storage Untuk Ruang Minimum

Hi semua,hari ni kite nak share some organisational tips untuk makeup storage. Yang bestnye die tak makan space yang banyak and kalau korang kt kolej, locker yang tak berape besar tu boleh la follow tips ni. Oh memang dah obses sekarang. 
Ok kalau korang nak tahu,kite punya wishlist nak acrylic makeup storage macam ala-ala Kardashians punya makeup storage tu. Tapi memang mahal la. Nama pon Kardashians kot. Mimpi jela. So kite cari alternatif yang murah untuk menggapai impian. Cewah. 
Fist sekali,memang susah nak cari storage acrylic ni kat Malaysia. Kalau ada pun dekat eBay seller pun dari luar negara. So aagak-agak dari mana kite dapat container pink yang hok aloh comey nye ni? Senang je. DAISO!!! ;)
Ok nama container ni system box mcm yang dah tulis kt atas. Yang bestnye,container ni stackable atau pun kite boleh susun secara bertindih. Dah dapat idea macam mana nak save ruang? ;) Lagi satu korang banyak pilihan size dan color dari size S ke L but color yang ada masa tu brown dengan pink je. 

Yang warna putih tu container yang banyak compartments yang sesuai untuk letak lipstick ke mascara ke brushes ke. Ikut kekreatifan korang nak storage tu mcm mana. Tapi kite ni lips junkie so kite decided nak letak lips products kat dalam tu mengikut color coordination.


Yang size M ni sesuai untuk letak mascara eyeliner dan makeup-makeup yang panjang la. Kite letak eye products dalam tu. Boleh jugak letak korang punya blusher, bedak and etc.

So ni hasilnye dalam container M tadi. Kite letak single eyeshadow dengan gel eyeliner. Space die,boleh muat 2 MAC single eyeshadow. ;)



Bekas yang lagi satu pulak, kite letak eye products. Kite susun (dari bawah)yang kanan sekali yang jarang pakai yang kiri yang selalu mcm eyeliner color hitam dan coklat. Bahagian atas kite susun eye primer eyeshadow base dengan mascara. 

Macam korang tengok sekarang ni kite buat sistem satu mascara satu masa sebab kalau pakai banyak-banyak pada satu masa,mascara kite akan cepat sangat kering dan berketul. Annoying kan? Ni pon tips ni. Hahaha.

Tadaaaaa! Ni lah rhupenye bile kite dah siap stack kan die. Tengok cantik je tersusun.

Yang size L ni kite letak face products yang kite paling selalu guna. BB cream,foundation concealer semua kt situ. Kite letak moisturiser blusher and bronxer jugak. Sebab consider as face products lah.

Stack kan mereka bertiga. Inilah hasilhya. Fuhhh. Nampak sofistikated kan? macam mahal je.

Side view. Yang face produk tu kena kurangkan untuk make it stackable sebab foundation kite gemok-gemok la. so kite letak BB Cream dengan foundation yang kurus jela. hoho.


Part yang paling best. Lips products. Macam kite cakap tadi kite susun ikut color coordi. Yang belah kiri paling depan tu kite susun lipgloss dengan lipliner. 

Sebelah die semua nude lipstick,
atas tu semua pink lipstick,sebelah tu coral atas tu

 lipbalm and last sekali lipstains and red lipstick.

 close up view
Takde DAISO dekat area rumah korang? Takde hal. Korang boleh la rembat bekas coklat fererro rocher akak korang yang diorang dapat hadiah birthday dari bf diorang tu. hehe. Yang sebelah kanan tu bekas makanan yang nenek kite rembat dalam plane mase kiteorang pergi Jakarta 2 tahun lepas. Berguna kot. Tips lagi. ;)

Tengok bile dah susun. Semat kan? Tak payah pening-pening barang berterabur. Jimat ruang. Kecik je kabinet ni sebenarnye.

Cube lah korang start organise. Minat bende-bende yang cute. Misti korang rasa macam dapat kehidupan baru! Mula-mula makeup. Lepas tu wardrobe. Last sekali bilik. Misti korang hepi je nak duduk dalam bilik.


Thanks for reading
Kiss & hug. ;)
Izzati
P/s: Kalau korang nak request nak review ape-ape atau tips lain. Jangan segan-segan lah ye tinggalkan komen. ;)

My Favorite Store

Beautiful Eyes

Powered by Blogger.

I'm one of the butterflies

Total Pageviews

The Author

My Photo
Hi I'm Izzati.
Unhealthy diet towards makeup
Youtuber, beauty bloggger, freelance model and self-taught MUA
Contact ME: PR advertising/ business inquiry/ invitations superxoxostar@gmail.com

Followers

They read them the most!