SPONSORS

I'm one of the butterflies

The Author

My Photo
Hi I'm Izzati.
Unhealthy diet towards makeup
Youtuber, beauty bloggger, freelance model and self-taught MUA
Contact ME: PR advertising/ business inquiry/ invitations superxoxostar@gmail.com

They read them the most!

Followers

Powered by Blogger.
Saturday, March 17, 2012

Part Two: Wedding My Lovely Youngest Aunt 10-11 Mac 2012

Ni sambungan part 1 hari tu. Masa majlis sambut menantu tema sebelah lelaki was pahlawan melayu. 


Ecehhh. Tak sabo gaye nye. Hujung tahun boleh? 

I was sitting on the 'makan berdamai' tu. Kuih tart die terbaik. Rupenye beli je. Cehh.

Ni pengantin baru. Siap dengan kember sekali bersanding. Ipan demok tidur. Well Alya pakai false lashes ok! Jeles tengok mama die lawa.


Orang-orang kuat. tak sure lah berapa ekor lembu sembelih. Tak sempat nak tengok masa tu. 

Bulan 11 tahun lepas hak ni lah pengantinnya. Tahun ni tolong siang daging ye Papa. Baby is sure in the making. ;D

Well i'm not going to make this picture large sebab ni proses bersih kan perut dari bahan-bahan kumbahan So dapat idea kenapa dari sekarang I never eat perut lah no matter what. This is the reason. ;)



Ok pengapit dagu panjang. 
Semoga berbahagia my dear makcu. 
Kiss & hug. ;)
Izzati 
Sunday, March 11, 2012

Part One: 10 Mac 2012 Wedding Makcu.

Assalamualaikum semua! I'm beyond happy right know. Makcu baru je bersatu dengan cinta hati. Ok sedih jugak sebenarnya sebab raya tahun ni die takde lah nak join kiteorang. :( Ok dah jangan nak sedih sangat,tampa lelaju baru tahu. So jom picalking (pictures walking).

A day before the ceremony kiteorang bertiga decided untuk khatam al-Quran. That was a second time for me. Tak sure pulak Makcu dengan Cikya yang ke berapa. Sure more than once.
We are not wearing makeup at all ok. Zombigie muka tu wajib plus I baru bangun tidur sebab drive sorang-sorang macam hape dari Shah Alam sampai Bera. #jetlagkonon.

Kiteorang semua dapat jubah free daripada Makteh dia beli masa transit kat Dubai on her way to London hari tu. Ohmai I'm super excited. Oh well you guys can tell.

On Makcu's big day,die dengan beraninya menempah maut booked me as her MUA (makeup artist). Ni job pertama lah makeup untuk pengantin. Selalu amik orang bertunang je. So the theme for the nikah was silver. So jom tengok hasil.

Tadahhhhhhhhh!! Shila Amzah. LOL! Kiteorang tak habis2 teasing Makcu cakap muka dia macam Shila Amzah lepas makeup. Well. Indeed lah kan?

Ecehhh debar nak tunggu nikah ni. Oh tengok! Die pakai my DIY headband lah! Berjasa! ;)


I was only wearing BB Cream From Garnier! THE BEST!!! I love it. It covers my flaws perfectly. Alaa. Korang tengok sendiri lah kan. Gonna do a review soon. But! I hate those contact! Sakit yang amat first time beli contact yang sakit bila pakai. Sangat tak selesa. Buang lepas ni.

Pengantin dengan mama dia. Nenek kalau amik gambar die memang tak pernah nak senyum.

Lepas akad nikah. Bersanding lah ni. Tengok! I changed the eyeshadow colors. Playing with the colors sangat best. Lagi pun kan sekarang tengah springy and yeah happy Holi! 

Well the pengapit indeed lah kan sape lagi yang rajin nak memayung tengah-tengah hari buta. 

Board tu I made it myself. Sangat tak creative sebab dah suntuk sangat masa buat tu. Buat ok lah kot. Banyak je orang post status kat situ. LOL. ^^

Ni close up makeup untuk tema ala-ala springy garden ni. 

Ok ke?
So weekend aritu korang semua buat ape? Cecite sikit.
Kiss & hug. ;)
Izzati
Monday, March 5, 2012

Sad Monday Story: My makeup was STOLENN by a b*%^&$^@R#!!!

      My first day of new semester was a disaster for me. I lost my makeup that I wore this morning for the last time. Oh pencuri bodoh. I HATE YOUUUUUUUUUUU!!!


This is a very sad entry. Urhhh this is very sad for me. But R.I.P my dear love. 
1. My dearie Day 2 night mascara.
My recent purchased mascara. :(

2. My forever-last Revlon Quad (Its old but I love it. :( )
ALL Pictures credit to Google
The packaging was too old it looks like the quad on the left side. RIP.

3. My favorite affordable coral blusher

Oh I love this blushie sooooooooooo muchhhhh.

4. YANG PALING SADIS AND I JUST WORE AND FALLIN' IN LOVE THIS MORNINGGGG.

This is my sad story.
I'm still mourning
RIP my dearies. 
Gonna miss you a lotttt.
Kiss & hug. :(
Friday, March 2, 2012

Kuis-kuis habuk. Fuhhhhhhh.

   Ini entri paling menyampah tahun ni sebab dah masuk bulan 3 baru kau nak cakap kau punya entri pertama untuk tahun 2012. Kalau harta karun penuh habuk. Dashboard kau dah nak jam tak boleh nak kelik. Lamo benor dah tak menggodeh.

  Oh kalau korang tak tahu mari kite sajikan dengan video baru lah jugak tutorial ala-ala gelam-gelam macam Priyanka Chopra ke Rani Mukherjee ke. Ha moh le jenguk Kalo sudi. Sekian. ;)


WARNING!!! 
1. Editing agak suck sebab lupa nak mute video. (Suara2 isi rumah sebagai b/g akan kedengaran.)
2. I'm not wearing any makeup at all. So muke macam zombiegie sebab kena serangan bakteria jerawat yang jahanam.
3. Lagu pun tak cukup panjang untuk tampung video ni. Maafkan saya sekali lagi. Rasa bersalah amat. :(


Hope it will help!!! ;) Thanks for reading and watching. 
XO
Izzati
P/s: Korang ingat lagi pasai SIGMA MAKEUP??? Oh diorang ade product baru. Duta die my favorite guru EVER!!! GLAMORISTA16!!! Jagan lupe shopping guna code "MARCH2012" for 10% off and PREMIUM FREE GIFT over $30 order. 
Kiss & hug. ;)